3 minirecenzie- Láska a iné pobláznenia, Jabečný koláč naděje a Dievča, ktoré čítalo v metre



Ahojte! Keďže nie pri každej knihe mám toľko slov a pocitov, aby to vyšlo na jednu recenziu, rozhodla som sa, že spojím niekoľko kníh a zrecenzujem vám ich v jednom článku.  Dnes vám preto predstavím tri knihy v troch krátkych minirecenziách. Takže sa pohodlne usaďte a čítajte...

Láska a iné pobláznenia- Daniella Ferková

Pôvodná anotácia: Láska je naša najväčšia inšpirácia. O láske sa hovorí, spieva, píše. Láska je dôvod, prečo ľudia tvoria, premýšľajú, žijú. Nelipne na veku, pohlaví či rase, ľudí lieči aj ničí, žije, i keď dávno umrela. A neustále protestuje, vymýšľa, prekáža a bráni. Vďaka nej sa smejeme i hádame, je to ona, čo dáva i berie – nádej, život, všetko. Láska môže byť drogou i fantáziou. Lebo láska je všade. O láske je nová kniha Danielly Ferkovej. O láske detí, tínedžerov, mladých dospelých. O láske surovej i necenzurovanej. A taká je aj táto kniha – surová a necenzurovaná výpoveď mladého človeka o láske, ktorej nerozumie, ale vidí ju všade naokolo. O láske, ktorú nevysvetlí nik, ale potrebujeme ju k životu všetci.

Táto kniha skrátka upúta natoľko, že knihu nezavriete a budete ju chcieť čítať od začiatku a ž po koniec. Najlepšie však na knihe je, že si autorka nedávala servítku pred ústa, necenzurovala nadávky a podobné veci, o ktorých sa sa svet bojí rozprávať takže bolo fascinujúce, že písala o témach, ktoré nie sú až tak riešené a rozoberané spoločnosťou. Cieľom každého spisovateľa je zaujať čitateľa a hlavne to aby čitateľ premýšľal nad knihou. Mne sa popri čítaní tejto knižky hlavou hnali milióny myšlienok a otázok. A ako sa hovorí ,,koľko ľudí toľko chutí“. Táto kniha určite nesadne všetkým. Hneď po tom ako som ju dočítala som ju dala tete, ktorej sa nepáčila. No knihu vám vrelo odporúčam a keď sa vám nebude páčiť, tak vám garantujem, že pri nejakých príbehoch sa zamyslíte alebo rozosmejete.

5❤/5❤

Jablečný koláč naděje- Sarah Moore Fitzgeraldová

Pôvodná anotácia: Oskar Dunleavy, který dělával ty nejlepší jablečné koláče na světě, je nezvěstný, možná dokonce mrtvý. Zdá se, že to vlastně nikoho nepřekvapuje. Až na Meg, jeho nejlepší kamarádku a jeho mladšího brášku Stevieho. Obklopeni zármutkem a zmatky se Meg a Stevie rozhodnou zjistit, co se Oskarovi opravdu stalo. Společně se pak učí, co znamená věrnost a kamarádství, a jak moc důležitá je síla se nevzdat.

Táto kniha bola taká milá pri ktorej si poviete, že predsa svet nie je až tak zlý.Je to taká klasická zápletka v ani nie 200 stranách. Stratí sa kamarát, ktorý má najlepšiu kamarátku, ktorá však odíde, no ani diaľka neprelomí ich puto. Od knihy nečakajte nejak extra kvalitný obsah, no predsa ako oddychovka, ktorú máte prečítanú za pár hodín je fajn. Knihu dokonca nájdete aktuálne v kníhkupectvách do 3,50€, takže za málo peňazí máte veľa muziky. Mne sa to teda páčilo, aj keď od začiatku je jasné ako to skončí.

3❤/5❤

Za recenzný výtlačok chcem veľmi pekne poďakovať kníhkupectvu preskoly.sk. Vy si knihu môžete zakúpiť TU.

Christine Féret-Fleury- Dievča, ktoré čítalo v metre 

Pôvodná anotácia: Juliette sa každý deň vezie metrom po trase číslo šesť. Najradšej zo všetkého pozoruje tých, čo okolo nej čítajú. Starú dámu, zberateľa vzácnych vydaní, mladé dievča, ktoré sa okolo strany dvestoštyridsaťsedem vždy rozplače. Zvedavo a s nehou na nich hľadí, akoby ich čítanie, ich vášne, ich rôznorodé životy mohli tomu jej dodať trocha farby. To všetko až do dňa, keď sa rozhodne vystúpiť o dve stanice skôr a ísť do práce pešo po neznámej ulici. Jediný krok mimo – a celý jej život sa zmení.

Tak táto knižka ma sklamala na plnej čiare. Veľmi som sa na ňu tešila, pretože kniha, ktorú čítaš o čítaní je predsa len úžasný nápad. No ten správny čitateľský zážitok sa ku mne nedostal. Čo som sama počúvala od ostatných blogeriek na instagrame, tak ani im nebola po chuti. Ja to poviem na rovinu- celá kniha je jedna veľká chyba. Dosť som sa pri knihe nudila. Veľakrát autorka skáče od jednej témy k druhej a je to dosť mätúce. Ak chcete viac spoznať prostredie a postavy, tak na to nemáte priestor, pretože  už ste zrazu niekde inde a pri iných postavách. Síce tam tých postáv bolo pomerne málo no striedali sa tam ako ponožky. Obsahovo mi táto kniha nedala absolútne nič a preto ani vám ju veľmi neodporúčam. Za mňa je to veľká stráta času a zbytočne by ste sa dostali do čitateľskej krízy ako ja.

2❤/5❤

Za recenzný výtlačok chcem veľmi pekne poďakovať vydavateľstvu Albatros Media. Vy si knihu môžete zakúpiť TU.

Žiadne komentáre