Krutá krása- Rosamund Hodge

Ahojte! Dnes mám pre vás opäť samostatnú recenziu. Tentoraz vám budem recenzovať knihu Krutá krása od spisovateľky Rosamund Hodge. Takže sa pohodlne usaďte a čítajte...

 Pôvodná anotácia: Převyprávění klasické pohádky  Kráska a zvíře. Již od narození byla Nyx zaslíbená krutému  vládci svého království – a to vše jen proto, že její otec  uzavřela s tímto vládcem pošetilou dohodu. A také už od  narození trénovala, jak ho zabít. Nyx nenávidí, jak ji její  rodina ovládá a tlačí ji do něčeho, co sama nechce, ale v den  svých sedmnáctých narozenin přesto odchází do paláce, aby  se provdala za tvora, kterého nikdy neviděla. A má jasný  plán, zabít vládce, zmocnit se jeho zámku a ukončit jeho  devět set trvající nadvládu nad celou zemí. Ovšem panovník  ji od samého začátku překvapuje a přitahuje a jeho sídlo není  tím pochmurným místem, o kterém jí rodiče vyprávěli. Avšak aby zůstala loajální své rodině, stejně ho musí zabít! Anebo ne?

Keďže milujem príbeh Krásky a zvieraťa, toto bola taká malá povinnosť. Na túto knihu som sa tešila už niekedy od marca, pretože som ju videla v edičnom pláne CooBoo redakcie. Anotácia znela tiež fajn a obálka je úžasná, takže som nevidela problém. No pár problémov sa po prečítaní aj tak našlo.

Asi by som vám najskôr mala predstaviť postavy, nie? Nyx, naša hlavná hrdinka, je už odmala vedená k tomu, že raz sa musí vydať za Laskavého pána. Takže odmala vsebe dusí hnev. Možno preto mi hlavná hrdinka nesadla. Bola dosť zaujímavá, keďže bola záporná a kladná postava v jednom. Laskavý pán bola asi tá najlepšia postava z celej knihy. Fakt, ja som si žiadnu inú postavu nevedela vôbec obľúbiť. Laskavý pán mi prišiel dosť podobný orginálnemu netvorovi. Ostatné postavy mi prišli už len takí panáčikovia, aby bol niekto na strane toho Laskavého pána a aby Nyx nebol len sirota. Strašne som neznášala celú Nyxinu rodinu.

Kniha sa mi čítala veľmi ťažko. Aj pri úbohých 255 stranách mi prečítať to trvalo večnosť. Celé sa to rozbiehalo veľmi pomaly. Ja som mala tiež veľký problém sa začítať. V deji sa však stále niečo dialo. Rada by som vás upozornila, že táto kniha je mix Krásky a zvieraťa, gréckej mytológia a novo-vytvoreného sveta v ktorom sa to celé odohráva. Samozrejme, že niektoré momenty v tej knihe boli dosť dobré. Vtedy mi čítanie išlo dosť rýchlo a bola som rada, že som siahla po niečom takom. No po veľmi dobrej zápletke prišli tak nudné pasáže, kde som občas len pozerala do steny a rozmýšľala, čo všetko som mohla za tú chvíľu stihnúť. Tiež mi na knihe veľmi vadili zdĺhavé popisy. Ja viem, že asi by som sa bez nich nevedela s tom deji zorientovať, ale skrátila by som ich tak o polovicu. Príbeh sľuboval množstvo romantiky, no ani tú tam nenájdete.

Aj tak mi príde, že toto bol retteling, ktorý sa zatiaľ najviac ponášal na Krásku a zviera. No túto knihu už určite viackrát čítať nebudem a ani nechcem. V konečnom dôsledku som veľmi sklamaná, že to bolo takto napísané a hlavne sklamaná, že mi nesadol štýl písania autorky. Knihu vám aj cez to všetko odporúčam, už len kvôli tej krásnej obálke a hodnotím ju 3,5*/5*.

Za recenzný výtlačok chcem poďakovať vydavateľstvu Albatros Media. Knihu si môžete zakúpiť TU.

Žiadne komentáre