Ako som sa zmýlila v audioknihách║Cinder- Marissa Meyer


Ahojte! Vďaka Humbooku som dostala úžasnú možnosť si prvýkrát vypočuť audioknihu. Na recenziu som dostala (spolu s ďalšími vybranými blogermi) audioknihu Cinder od Marissy Meyer. A vôbec to nedopadlo podľa mojich predstáv. Pohodlne sa usaďte a čítajte...

Anotácia: Rušné ulice Nového Pekingu se hemží lidmi a androidy. Populaci devastuje smrtící nákaza. Z vesmíru tomu přihlížejí krutí měsíční lidé, kteří čekají na správný okamžik. Nikdo netuší, že osud Země spočívá v rukou jediné dívky. Cinder je talentovaná mechanička a také kyborg. V Novém Pekingu patří mezi druhořadé občany. Její minulost je zahalena tajemstvím, nevlastní matka ji nenávidí a obviňuje z onemocnění její sestry. Když však osud svede dohromady kroky Cinder a pohledného prince Kaie, dívka se náhle ocitá ve víru galaktického boje o moc a prožívá zakázanou lásku. Lapena mezi povinností a touhou po svobodě, věrností a zradou, musí odhalit tajemství své minulosti, aby zachránila budoucnost světa, v němž žije.

Audioknihu som chcela už dlhý čas vyskúšať. Prišlo mi to ako super forma čítania. A taktiež som si konečne chcela prečítať Mesačné kroniky. Takže mi to prišlo ako úžasná kombinácia. Bohužiaľ, audiokniha mi vôbec nesadla. Doteraz si neviem zvyknúť na to, že by som mala sedieť a počúvať. Ak by som cestovala, tak by to bolo fajn, lebo by som si krátila cestu a bola by to obrovský výhoda hlavne preto, lebo ja knihu v dopravnom prostriedku nemôžem (je mi stále neskutočne zle). No bohužiaľ, ja som za tento mesiac veľa neprecestovala. Myslím, že stále budem dávať prednosť klasickým papierovým knihám alebo ebookom. Veľká škoda, pretože som myslela, že audioknihy si obľúbim. Audioknihu sa však príjemne počúvala, hlas sa mi páčil. Tiež sa mi veľmi páčilo, že každá kapitola mala svoju  vlastnú zvučku a bolo to parádne spravené, za to dávam obrovský palec hore.😊



Cinder bola super spoločníčka. Hneď som si ju obľúbila. No nevedela som sa do nej vžiť. Myslím, že to bolo práve preto, lebo som to nečítala, ale poslúchala. Veľmi sa mi páčilo ako sa jej postava vyvíja s dejom a ako sa zachováva v rôznych situáciach. Princ Kai je ďalšia fiktívna postava do ktorej som sa zamilovala. Ostatné postavy som nejako neriešila. K nijakej vedľajšej postave som si nevytvorila žiaden vzťah, ani si ju nejako veľmi neobľúbila. Opäť mi to bolo hrozne ľúto, pretože tam malo veľa postáv, veľký potenciál.

To ako bol vykreslený nový svet bolo neskutočné. Myslím, že autorka nadelila s úžasným nápadom ešte lepšie. Neboli momenty kedy by som sa nudila, aj keď začiatok bol pomalší. Moje myšlienky sa však pri počúvaní veľakrát zamotali, veľakrát som sa nevedela 100% sústrediť a tým pádom som si ten svet neužila tak ako by som chcela. Obrovské plus pri počúvaní bolo to, že Terka menila hlas, a tak som sa v tom vedela lepšie orientovať. Inak by som tú audioknihu nedokázala počúvať a strácala by som sa pravdepodobne ešte viac ako som sa strácala.

Veľké plus audiokníh je, že si ju môžete brávať všade so sebou a nič neváži, keďže ju máte stiahnutú vo svojom mobile (alebo jednoducho na vašich zariadeniach na prehrávanie zvuku :D). Myslím, že aj tak zostanem len pri počúvaní hudby a audioknihy pôjdu mimo mňa. Túto skúsenosť však neľutujem a na klasickú papierovú knihu sa teším. Hviezdičky tentoraz dávať nebudem, no myslím, že tento štýl čítania by si mal každý vyskúšať sám. Audiokniha Cinder vychádza už 25.3.2019 a kúpiť si ju môžete na stránkach Albatros Media. Ja sa chcem veľmi pekne poďakovať Humbooku za túto super skúsenosť!😊

10 komentárov

  1. Audioknihy nepočúvam, skôr akurát tak podcasty na Spotify, momentálne hlavne Lužifčáka :DD Knihy si radšej čítam

    S LÁSKOU, TORILINKA 💕/ IG @Torilinka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Povedala by som, že toto bol taký malý experinent. Tiež knihy radšej čítam. Podcasty sú super!❤ Audioknihy už nikdy viac😁

      Odstrániť
  2. Já se do téhle audioknihy úplně zamilovala, vážně se povedla a dodává příběhu Cinder úplně jiné rozměry! Celkově jsem velkým fanouškem audioknih, takže ráda vidím, že se dostávají i do Young Adult :)
    Marky (Books are my life...)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, je fajn, že sa to dostáva do YA. Hlavne kvôli takým ľuďom čo si nemôžu dovoliť čítať klasické knihy alebi majú málo času. Ale ako píšem hore. Vôbec mi to nesadlo.

      Odstrániť
  3. Ja úplne obdivujem ľudí, ktorí dokážu počúvať audio knihy.Ja som mysľou úplne inde a nedokážem sa sústrediť, preto preferujem skôr písmená. Ale verím, že ľudia, hlavne tí pracujúci, uprednostňujú audio knihy, pretože sa dá pritom robiť xy činností.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krásná recenze, knihu jsem ještě nečetla, ani neposlouchala, ale chystám se číst někdy

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pěkná recenze! :) Já si sice s audioknihami moc nerozumím, ale jelikož na ně slyším všude samou chválu, asi je budu muset znovu zkusit. :))

    OdpovedaťOdstrániť