NIEDZICA 2017

Je obdobie dovoleniek a čas oddychu. Dnes vám predstavím malú obec menom Niedzica. Dám vám tipy čo určite nezmeškať, keď sa tam vyberiete. Tak sa pohodlne usaďte a čítajte :)

Do Niedzice sme sa vybrali zo 10:00 ráno. Cesta nebola najkratšia, lebo trvala zhruba dve hodiny. Keď sme sa vzdialili od hraníc Slovenska, naskytol sa nám krásny pohľad na rieku Dunajec. Zazreli sme aj zámok Niedzica, ktorý je vážne nádherný a stojí za to sa na neho pozrieť. No my sme sa vybrali do rodinného parku Rozryki v Spiskej Kraine


Park Rozryki je zábavný park pre rodiny s deťmi. Vstupenka pre dvoch dospelých a dve deti je 20€, čo je naozaj malá suma nato, čo park ponúka. Vo vstupe máte zahrnuté všetky atrakcie (okrem kina 7D/XD a stolných hier) a miniatur park. Miniatur park vám ponúka zmenšené modely pamiatok Oravy, Spiša a Podhala. 




Po celom tomto zážitku v parku Rozryki sme sa presunuli ku hradu a mali sme len 15 minút aby sme stihli výletnu loď, ktorá plávala po Čorštýnskom jazere. Stihli sme loď Harnaś. Táto loď pláve každú hodinu a okružná plavba je päťdesiať minút. Pláve sa medzi zámkami Niedzica a Czorsztyn. No a keď nasaďnete na loď, stačí sa pohodlne usadiť a vychutnať si krásnu panorámu Niedzice.
Tiež tam plávali malé lodičky (tie modré hore), ktoré boli hrozne rozkošné a po Čorštýnskom jazere ich plávalo asi desať. Popri nám tiež išla loď ktorá bola na pohon mlynského kolesa a naozaj ma prekvapila svojou veľkosťou, lebo bola menšia ako tá naša. A v to som nedúfala :) 







Nakoniec sme sa išli trošku poprechádzať po Niedzici. Keď sme sa prešli popri stámkoch, zamierili sme na most, ktorý bol ,,nad riekou". Z neho sme si tiež vychutnávali panorámu Niedzice a dokonca sme zbadali aj Tatry. Kto si ich všimne na tom druhom obrázku? Napíšte mi to do komentára a tiež pridajte vaše tipy na takéto výletiky.


Žiadne komentáre