Tisíc chlapčenských bozkov- Tillie Coleová

Dojímavý príbeh plný srdcervúcich bozkov alebo jedno veľlé klišé? Začíname, takže pohodlne sa usaďte a čítajte...

Určite ste počuli alebo videli, že knižka Tisíc chlapčenských bozkov je teraz dosť obľúbená v kategórii Young-adult. Ani ja som nebola výnimka a chcela som si ju prečítať. Dlhší čas som po knihe pokukovala a v auguste ma oslovila Hanka zo stránky Megakníh s ponukou: ,,Vyber si knihu do 11€ a mi ti ju pošleme." Samozrejme som bola veľmi šťastná, lebo ktorý knihomoľ by sa nepotešil, ak by mal možnosť vybrať si knihu zadarmo. Takže víťaz bol jasný. Povedala som si, že aj keď sa mi kniha nebude páčiť, nemám čo stratiť. No a teraz vám poviem môj úprimný názor. Čo myslíte bude kladná?

Od knihy som mala veľké očakávania. Možno aj preto ma tak sklamala. Vlastne som od nej čakala, že prekoná všetky romány aké som kedy čítala.  No musím sa priznať, nebola som z nej až tak úplne paf ako všetci hovoria. Milujem knihy a najviac romány pre dievčatá.  Preto som túto knihu musela mať v zbierke. Tisíc chlapčenských bozkov- pekný názov, no podľa mňa jedno veľké klišé.

 Pôvodná anotácia: Rune  pochádza z Nórska. Má päť rokov  a nepáči sa mu, že sa musí  s rodičmi presťahovať do Ameriky,  kde jeho otec dostal prácu. Po  príchode sa však zoznámi  s rovesníčkou Poppy a jeho život je  hneď ružovejší. Rodí sa medzi nimi  hlboká náklonnosť, každú voľnú  chvíľu trávia spolu, je z nich  nerozlučná dvojica. Poppy však  nadovšetko miluje aj svoju babku,  ktorá jej pred odchodom na večnosť  daruje obyčajný zaváraninový pohár plný papierových srdiečok. Má si na ne zaznamenať tisíc najkrajších bozkov, ktoré raz v živote dostane. Prejde desať rokov a Rune sa s rodičmi – zasa nerád – vracia späť do Osla. S Poppy si sľúbia, že budú každý deň v kontakte. Ona sa však zakrátko odmlčí a záhadne kamsi zmizne. Neodpovedá na maily, nezdvíha telefón. Čo sa stalo? Oklamala ho? Našla si niekoho iného? Veď sa predsa mali radi! Rune zatrpkne a zanevrie na celý svet. A keď po čase opäť prichádza do Ameriky, dozvedá sa pravdu. Tá sa mu však páčiť nebude...


Poďme sa najprv zoznámiť s našími hlavnými postavami- Rune a Poppy. Poppy bola podľa mňa krásne dievča, ktoré milovalo život a Rune bol tiež pohltený láskou k Poppy a užíval si život. K Poppy a Runemu ako charakterom som si, ale aj cez tie všetky záporné veci urobila veľmi silné puto. Páčilo sa mi ako si vedia užívať život. No potom prišiel zlomový bod... Rune odchádza späť do Osla.  V knihe sa veľmi nepíše čo sa dialo za tie 2 roky čo bol Rune od Poppy oddelený, teda matne, no Poppy mu zatajila veľmi veľké tajomstvo. A to sa mi veľmi nepáčilo.
Táto kniha má len dve skupinky: tá čo knihu miluje, a tá čo knihu nenávidí. Určite patrím k tej čo ju miluje. Aj cez tie všetky záporné veci, cez to, že som ju čítala dva týždne a aj cez to, že prižmúrim všetky oči čo mám...hodnotenie mám kladné. Autorkin štýl písania bol famózny. Hltala som každé slovo, ktoré tam bolo napísané. Jednoducho som to milovala :) Milovala som už len to ako popisovala Runeho a Poppy. Ako sa to chronologicky vyvíjalo. Milovala som to celé. Dobre, dobre, príde mi to ako jedno veľké klišé, ale aj tak mám romány rada a celkovo všetky tie pusinky a sladké slová...to chcete. Knižku preto hodnotím 3,5*/5*. Zhrnutie je také, že vám knihu odporúčam a pokojne by som to nechala prečítať, aj nejakému chlapcovi, keďže sa tam pohľady Runeho a Poppy striedajú. Ešte raz sa chcem poďakovať stránke Megaknihy.sk , že mi ponúkli túto spoluprácu. 





Žiadne komentáre