Tinta- Alice Broadway



Ahojte! Vítam vás opäť na mojom blogu pri novej recenzii. Tentoraz vám predstavím knihu Tinta od Alice Broadway. Takže sa pohodlne usaďte a čítajte...

Pôvodná anotácia: V Saintstone neexistujú tajomstvá. Každý člen spoločenstva má svoje úspechy aj pády zaznamenané na pokožke. Niektoré znaky sú prejavom čestnosti a lojálnosti, iné celému svetu vykričia, kto je zlodej a zradca. Leora nachádza po smrti svojho otca útechu v nepredstaviteľnom príbehu, ktorý rozprávajú otcove tetovania. Až kým na šiji neobjaví v tinte znak, ktorý je dôkazom najstrašlivejších zločinov, aké v Saintstone poznajú. Leora je presvedčená, že ide o omyl, a jej život sa razom ocitá v nebezpečenstve.

Kniha vzbudí dobrý prvý dojem už obálkou. Som veľmi rada, že je taká ako v orginále. Kniha je paperback, takže je ľahunká a má necelých 300 strán. Poviete si: ,,Tristo strán, super veď to bude o ničom.“  No uvidíte, že vás neprekvapí len z tej vonkajšej strany, ale aj z tej obsahovej.

Leora bola ako hrdinka fajn. Bolo to úžasné dievča, ktoré milovalo svojho ocka najviac na svete a to čo urobila na konci vás naozaj prekvapí. Ja som bola prekvapená tiež. Celú knihu si išla za svojím, no každý robí chyby a aj Leora nejaké urobila. A neboli malé. Celý čas som závidela aké silné puto je medzi Leorou a jej najlepšou priateľkou Verity. Verity bola oddaná svojej práci, no taktiež stála pri Leore nech sa deje čokoľvek. Ach, Oscar! Veľmi sa tam vzťah medzi Leorou  a Oscarom nerieši, takže nečakajte veľkú romantiku, no bolo super ako autorka rozvíjala aj ich vzťah.


Dej nebol zas až tak akčný. Bolo to také pohodlné čítanie pri ktorom naozaj vypnete a oddýchnete si. Veľmi sa mi páčilo ako sa tajomstvo Leorinho ocka  podávalo kúsok po kúsku. Taktiež si možno trošku pospomínate, pretože autorka do knihy prerozprávala a upravila rozprávky tipu Šípková rúženka. Vymyslela si aj vlastne ,,legendy" a to bolo naozaj dokonalé.

Fascinujúce bolo ako v knihe bola podávaná diskriminácia a predsudky voči ľuďom. Akoby tí potetovaní ľudia, ktorí majú na koži každý úspech a neúspech boli niečo viac, ako ľudia zvaní neoznačenci. Myslím, že je zo tak aj v normálnom svete. Predsudky sú úplne bežné a diskriminácia tiež.

Príbeh, ktorý autorka vytvorila bol úžasný. Zároveň vytvorila novú bizarnú knižnú vieru, kde sa ľudia po smrti sťahujú z kože a ich koža sa následne viaže do kníh aby sa uctievali a ich potomkovia mali stále ich príbeh. Za toto všetko dávam knihe 4*/5* a vrelo ju odporúčam snáď úplne všetkým.

Za recenzný výtlačok ďakujem vydavateľstvu AlbatrosMedia Slovensko. Knihu si môžete kúpiť TU.

2 komentáre

  1. Pěkná recenze :) Knížku jsem četla a taky mě bavila :) A taky má úžasnou obálku, ta zlatá je parádní :)

    OdpovedaťOdstrániť