Frajer na záskok- Kasie West

Ahojte❤️Dnes Vám chcem predstaviť knihu Frajer na záskok, ktorá bola taká malá jednohubky na jedno popoludnie. Takže sa pohodlne usaďte a čítajte...


Po knihe som pokukovala od začiatku júna 2017. Samozrejme hneď ma upútala obálka a v tomto prípade ma upútal, aj názov. Predsa, kniha s názvom Frajer na záskok sa nevidí každý deň. A samozrejme, ako inak, kniha sa mi veľmi páčila. Ukážku knihy nájdete TU.

Pôvodná anotácia: Keď Giu Montgomeryovú na parkovisku tesne pred vstupom na školský ples opustí Bradley, musí konať. A rýchlo. Už niekoľko mesiacov o ňom totiž kamošom rozpráva a presne tento večer mal potvrdiť, že Bradley aj naozaj existuje. Opustená uvidí v jednom z áut chalana, ktorý čaká na sestru. Čo má robiť? Neváha a požiada ho, aby dve hodiny predstieral, že je Bradley. Problém však príde po tom, keď si uvedomí, že naňho nevie prestať myslieť. Podarí sa jej zmeniť frajera na záskok na skutočný vzťah bez toho, aby jej na to všetci prišli a ona tak prišla o všetkých kamošov?

 Asi by som mohla začať s   postavami. Hlavná hrdinka menom   Gia je už od začiatku veľmi   sympatické mladé dievča. No   neváži si hodnoty, ktoré ju   obklopujú. V knihe išlo aj o to, či   si uvedomíme aký sme. Veľakrát si   nevážime hodnoty akými sme   obklopený a koľko možností sa   nám ponúka. To chcela podľa mňa   autorka Giou povedať. Jej falošný   frajer je podľa opisov autorky   veľký fešák a čo mňa veľmi   potešilo bolo, že má okuliare. Nie nechcite vedieť ako si ho predstavujem :) Bol celkom skromný čo ma tiež veľmi potešilo. Mal mladšiu sestru menom Becky, ktorá v celej knihe zohráva tiež veľkú úlohu. Ich troch (najviac Giinho frajera na záskok) som si obľúbila najviac.

Celý dej sa odohrával veľmi rýchlo. Išla stránka, za stránku... Hltala som hlásku za hláskou. Milovala som, keď bloi Gia s jej falošným frajerom spolu. Čo mi, ale vadilo boli Giine blbé kamarátky. Úplne som ich neznášala. Ale tak koniec mi to určite vynahradil, rýchlo si domyslite čo sa po tom všetkom stalo :).

Knihu celkovo hodnotím 4,5*/5*. Už od začiatku som sa zamilovala do štýlu písania Kasie West. Už dlho som hľadala knihu, ktorá sa bude podobať tejto. Taktiež sa mi veľmi páčilo ako autorka ,,nevtieravým" spôsobom poukázala na problematiky dnešného sveta. A nie len ako sa Gia zmenila tým, že si viac začala vážiť hodnoty, ktoré má, ale aj to ako nás technológie ovládajú. Myslím, že nie jeden z nás sa v Gii uvidí. Preto knihu vrelo odporúčam.

2 komentáre

  1. Vypadá to na skvělou oddechovku :) v češtině zatím asi nevyšla a v našem malém městě žádnou slovenskou knihu bohužel nenajdu, ale mrknu, až budu ve větším :)

    OdpovedaťOdstrániť