Charlieho malé tajomstvá- Stephen Chbosky

Ahojte, tu je Charlie a dnes Vám ukážem knihu s mojimi listami, tajomstvami a starosťami. Takže sa pohodlne usaďte a čítajte...


Pôvodná anotácia: Charlieho malé tajomstvá sú o dospievaní. Charlieho listy sú oveľa intímnejšie ako denník, sú smutné aj veselé, tragické aj komické. Nevieme, kde žije, nevieme, komu píše, vieme však o svete, o ktorom píše. Snaží sa žiť svoj život najlepšie, ako vie, no zároveň uteká pred jeho nástrahami a dostáva sa do sveta prvých rande, rodinných drám a nových priateľov. Sveta sexu, drog a kultovej Rocky Horror Picture Show, sveta, v ktorom je potrebná len úžasná pieseň na úžasnej ceste k nekonečnosti.


Kniha Charlieho malé tajomstvá je úžasná, young-adult oddychovka. Veľmi sa mi páčil námet knihy a už z názvu som vedela, že to bude skvelé. Autorov štýl písania som si zamilovala už odzačiatku, pretože kniha nebola písaná klasicky, ale v podobe listov. Celé je to písane narovinu, úprimne a tak ako to je v bežnom svete medzi teenagermi a okolitým svetom. V knihe je zobrazený celý rok na strednej. Veľmi ma zaujalo aký je  jeho život rozlišný v škole a doma. Síce je v škole veľký introvert, žije si svoj mimoškolský život s partiou najbližších kamarátov, ktorú ma nadovšetko rád. No na konci pocítite takú samotu akú pociťoval Charlie. Vlastne všetko budete prežívať s ním. Tak ako ja...tak ako všetci.

Ak čakáte od knihy humor tak asi budete sklamaný pretože je to veľmi emotívna kniha. Donúti človeka zamyslieť sa nad všetkým čo doteraz urobil. Možno sa budete zamýšľať aj nad tým čo ste neurobili. Možno po prečítaní budete čumieť hodinu do steny a iba tak si hovoriť MOŽNO. Čo ak táto kniha zmení váš život? Budete si viacej všímať okolie? Budete viacej pomáhať? Budete sa starať o ľudí, aby boli šťastnejší? Budete vy šťastnejší? Myslím, že investovať dotejto knihy nebude naškodu a prajem každému aby sa ku nej dostal a prečítal si ju aspoň raz za život. Preto knihu hodnotím ako 4*/5*. 

4 komentáre

  1. Knihu jsem četla asi dva roky zpátky. Nebyla špatná, a jak říkáš, je v ní spousta věcí k zamyšlení, ale čekala jsem trochu víc...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Knihu jsem taky četla, ale už je to nějaká doba. Určitě si někdy dám rereading, protože se mi moc líbila :). Jinak moc pěkná recenze!

    OdpovedaťOdstrániť