Selekcia, Elita a Prvá- Kiera Cass

35 DIEVČAT. 1 PRINC. ŽIVOTNÁ ŠANCA. Takže sa pohodlne usaďte a čítajte...

Táto triológia kníh ma dosť dlhú dobu obchádzala na kilometre. Keď som sa dostala do knižnej blogosféry, začala som objavovať knihy o ktorých som počula, no nikdy som si ich nehodlala prečítať. A presne takto dopadla aj Selekcia. Ak by som nepísala recenzie a nemala bookstagram, nikdy by som sa nedostala k tejto skvelej sérií kníh.

!Predom chcem upozorniť, že recenzia je na celú trilógiu, takže pokiaľ ste ju ešte nečítali odporúčam prečítať si recenziu len na Selekciu!

SELEKCIA

Pôvodná anotácia: Pre tridsaťpäť dievčat je Selekcia životnou šancou. Príležitosť uniknúť svojmu osudu, vstúpiť do okázalého sveta rób a drahých šperkov. Žiť v paláci a bojovať o srdce úžasného princa Maxona. Pre Americu Singerovú je to však nočná mora. Musí opustiť svoju lásku a odísť z domova. Potom sa zoznámi s princom Maxonom. Postupne začne prehodnocovať všetky svoje dovterajšie plány- a uvedomí si, že život, ktorý si vysnívala, bledne pri budúcnosti, na ktorú nikdy ani nepomyslela.

Páni a dámy, práve som našla young-adult román, ktorý spĺňa všetky moje požiadavky. Je to príbeh plný lásky, spomienok, citov a všetkého možného. Veľmi som si knihu užila a nechcela som aby skončila. Pre mňa bola America ako moja sestra. Všetko čo prežívala ona som prežívala aj ja. Nechápem ako ma mohli minúť tieto knihy, keď je tak dokonalá. Americine rozhodnutia boli niekedy veľmi hlúpe, ale ja som ich rešpektovala. Kráčala som celou knihou popri nej a dokonca som pustila nie jednú slzičku. Preto knihe dávam 4,8*/5* . Knihu veľmi odporúčam a prvý diel bol parádny.

ELITA

Pôvodná anotácia: Súboj o vysnívaný život sa priostruje! Z tridsiatich piatich dievčat v Selekcii zostalo už len šesť elitných súperiek. Dievčatá vedia čo môžu stratiť, a tvrdo bojujú o srdce princa Maxona. America už takmer siaha na korunu, no stále hľadá jasnú odpoveď. S princom Maxonom prežíva úžasne chvíle plné citu a dôvery, no keď zhliadne na chodbách paláca Aspena, ožije prvá láska a ona túži po živote, ktorý si spolu vysnívali a naplánovali. A tak kým America rieši svoju dilemu, ostatné dievčatá úspešne podkopávajú jej šance...

Pokračovanie Selekcie je práve pred vašimi očami. Za mňa bola táto kniha trošku slabšia ako Selekcia, no stále som vzhliadala k Americe. Jej rozhodnutia boli ešte hlúpejšie ako v prvom diely a taktiež tu bolo omnoho viacej citov a lásky. Pri jednej strane som sa tešila ako malá a pri druhej som už zúrila, prečo sa stalo toto, a prečo sa talo hento...  Ak ale chcete pokračovať v Selekcii, musíte si prečítať aj túto knihu. Knihe preto dávam 4*/5*. Knihu taktiež odporúčam.

PRVÁ

Pôvodná anotácia: Selekcia sa blíži k záveru a v súťaži zostali len štyri dievčatá. America je pevne rozhodnutá získať Maxona pre seba. Hrozba za bránami paláca narastá a America si uvedomuje, že aj jej rodina je vo vážnom nebezpečenstve. Rozhodne sa preto s rebelmi vyjednávať. Pri nebezpečnej misii ju postrelia a udalosti sa vymknú spod kontroly. Tym sa však prekvapenia nekončia. America si uvedomí ako ľahko môže všetko stratiť a ako ťažko bude musieť o svoju budúcnosť bojovať. 

Tento diel bol z celej série najkrajší. Polovicu knihy som preplakala a snívala o svojom živote. Americe som fandila od začiatku až do konca. Ak hľadáte knihu kde je na každej strane aspoň štipka pravej lásky, toto je ono. Tak krásnu knihu som vživote nečítala. Tento príbeh je o tom, ako je človek schopný ísť za svojou láskou, aj na základe veľkých prekážok. Maxona som milovala tiež. Počas celej série. No America bola ako sestra. Jej rozhodnutia v tejto knihe už dostávali aspoň trošku zodpovednosti. Boli tu citáty o akých sa mi ani nesnívalo. Preto túto knihu hodnotím na 6*/5*. A proste táto kniha je MUST HAVE, pretože bola naozaj úžasná.

2 komentáre

  1. Ahoj,
    píšem ti z kníhkupectva Zachej.sk. Veľmi sa nám páči tvoj blog a sme radi, že sme ho objavili. Chceli by sme ťa potešiť, a preto by sme ti radi ako darček a tiež na recenziu poslali našu novinku: Lazar, poď von.
    Prosím, ak môžeš pošli mi na mail Dominika.Farkasova@zachej.sk svoju adresu, aby sme vedeli, kam môžeme knihu poslať

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sobrý deň,spolupráce takto cez komentáre neriešim. Prosím napíšte mi na email: blogbysasa@gmail.com. Ďakujem

      Odstrániť