... A UROBME SVET KRAJŠÍ!

Blížia sa najkrajšie sviatky roku. Vianoce! Sviatky mieru a pokoja. No nie každý má to šťastie byť so svojou rodinou pri vianočnom stromčeku a mať radosť. Nie každý na svete má možnosť byť v krajine kde je mier a pokoj. Takže sa pohodlne usaďte a čítajte...

Ak by sa vás niekto opýtal práve teraz či ste šťastný...čo by ste odpovedali? Áno, ty. Zamysli sa či si šťastný. Keď si to tak vezmeme, máš tisícky dôvodov byť šťastný. Hneváš sa na svojich rodičov, blízkych, kamarátov? Si nahnevaný, lebo práve v to ráno kedy si potreboval vyzerať perfektne sa všetko skazilo? Celý tvoj make-up vyzerá hrozne, tvoje vlasy rozfúkal vietor a ty vyzeráš ako zmoknuté kurča? Si nahnevaný, lebo si zmeškal autobus? Dostal si zlú známku? Nevadí! Nič z toho nevadí. Autobus pôjde ďalší. Známku si opravíš. Tvoje vlasy aj tak nikto nerieši. Tvoj make-up je každému ukradnutý. V tú prekliatu chvíľku si spomeň na tých ľudí, ktorí nemajú to šťastie. To šťastie mať pri sebe svojich rodičov. Mnoho detí slávy svoje Vianoce v detských domovoch, v nemocniciach. Na miestach kde prežívajú strach deňčodeň. Spomeň si na ľudí, ktorí musia utekať pred vojnou. Pred strachom, ktorí im je v pätách. Pretože sa boja o svoj holý život. O život svojich detí. Tíchto ľudí netrápi ako vyzerajú. Aj keď utekajú v potrhaných šatách zo svojej rodnej krajiny. Z miesta, ktoré ešte pred malou chvíľkou nazývali DOMOV. Čo je vlastne domov? Niekto by povedal miesto bezpečia. Iní by povedali, že je to miesto kde nachádzajú útechu. Miesto kde najdú pochopenie. Miesto, ktoré niektorí ľudia musia opustiť pokiaľ chcú žiť. Niečo na čom dreli celý svoj život je lusknutím preč. Len pre neschopnosť niektorých ľudí. Ľudí, ktorí nepozerajú na následky. Proste do toho idú bezhlavo. Chceš sa zachovať podobne? Máš milióny možností ako byť šťastný. Prečo nie si? Prečo si myslíš, že tvoje problémy sú tie najhoršie a najväčšie na svete. Prečo riešiš svoj výzor, tak detailne. Uvedom si, že aj ty si mohol byť na ich mieste. Mohol si práve teraz utekať preč od domova. Ale ty máš kopec šancí. Máš problémy ktoré sú také ,,veľké", že ti zahmlievajú to krásne. Spomeň si na tú krásnu vôňu perníčkov. Spomeň si na to teplo domova. Spomeň si na to praskanie ohňa v krbe. Maj sa rád takého aký si. Nebuď neštastný, ale raduj sa z každého nového dňa, ktorý má prísť. Teš ľudí okolo seba aby boli šťastní s tebou. 

...A UROBME SVET KRAJŠÍ!



2 komentáre

  1. A v podobné myšlence mám v plánu Vánoční čas :) S kamarádkou vyrobíme vánoční přáníčka a zajdeme je rozdat lidem na léčebnu dlouhodobě nemocných. Těším se na to, jak se nám to povede :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jéj, ste hrozne zlaté❤❤určite mi napíš na instagram (pokiaľ máš) ako to dopadlo��

    OdpovedaťOdstrániť