Gemina- Amie Kaufman a Jay Krystoff


Nový príbeh, nové osudy, nová naháňačka...


Anotácia: Hanna pobyt na vesmírnej stanici v galaxii kdesi na konci vesmíru vždy vnímala len ako stratu normálneho spoločenského života. Nikto jej ale nepovedal, že jej pobyt ju tu môže stáť život. Sága, ktorá začala už v Illuminae, teraz pokračuje na palube Skokovej stanice Heimdall, kde sa dvaja noví hrdinovia musia stretnúť s vražedným komandom BeiTechu. Hanna je rozmaznaná dcéra veliteľa stanice, Nik naopak rebelský člen zo zlej rodiny. A zatiaľ čo sa obaja potýkajú s životom na tom najnudnejšom mieste v celom vesmíre, netušia, že sa k nim blíží skáza. Keď elitný útočný tým BeiTechu napadne stanicu, Hanna a Nik sú donútení spolupracovať, aby bránili svoj domov. A aby toho nebolo málo, cudzia forma života zabíja jedného obyvateľa stanice po druhom a porucha na červej diere hrozí, že časopriestorové kontinuum môže byť rozrezané na dvoje. Skoro tak Hanna a Nik nebojujú len o svoj vlastný život – osud celého Heimdallu a možno i celého vesmíru je v ich rukou. Gemina nadväzuje na Illuminae a vtiahne čítateľov do úžesného nového príbehu, ktorí im vyrazí dych.



Myslím, že najprv by som popísala hlavné postavy, ktoré mi neskutočne prirástli k srdcu a potom pokračovala v rozoberaní príbehu. Keďže Hannu som si predstavovala ako zazobané dievčatko, ktoré má naozaj všetko, tak som sa v nej mýlila. Hanna bola naozaj super a áno, je pravda, že mala všetko čo si žiadala, stále sa držala pri zemi. Neskutočne som si užívala ako zdolávala prekážky v celej knihe a bola strašne odvážna. Taktiež si písala denník. Milujem denníky! Ale tie jej boli trošku iné. Jej denníky neboli písané, ale kreslené. A proste tie jej kresby...páni. A máme tu Niklasa. Nika som si taktiež obľúbila už na začiatku knihy a podobne ako s Hannou, som celú knihu prežívala, tak ako on. Nik bol rebelský chalan a tie jeho hlášky. Prosím, napíšte mi, že ste sa smiali aj vy na tej jeho ,,tuposti“.

Kniha po vizuálnej stránke opäť nesklamala. Aj keď si myslím, že tam bolo omnoho menej toho ,,grafického spracovania“. Ale keď tam bolo tak to bolo neskutočné. Práve v tejto knihe bolo podľa mňa najväčšie úsilie vložené, do spomínaných denníkov. V knihe sa taktiež nachádza viac romantiky ako v prvej knihe- Illuminae. No zasa nečakajte dychberúci príbeh lásky. 


Dej bol spracovaný omnoho lepšie. Bol neskutočne pútavý. Len na konci sa bavili o veciach v spojitosti s vesmírom a bolo naozaj ťažké si to predstavovať pokiaľ nemáte absolútne žiadne znalosti o vesmíre. Ale všetko bolo popisované čo najjednoduchšie. Veľa ľudí sa taktiež nechá odradiť dĺžkou knihy, ktorá činí 659 stránok. Ale poviem vám, že aj ja som sa bála. No naozaj to boli zbytočné obavy. Dej som si strašne užívala a tím, že je to písané ako chaty, emaily, rozkazy, dopisy, zložky a neviem čo všetko, tak sa to číta dosť rýchlo. Ja osobne som 450 stránok prečítala za jeden deň a zaujímavosťou je, že to je najdlhšia kniha za rok 2017 a taktiež posledná. Dočítala som ju presne hodinku a pol pred začiatkom nového roku.

Knihe preto dávam 4,5 hviezdičky z 5 hviezdičiek, čož je 90% a knihu vrelo odporúčam pokiaľ ste prečítali, aj Illuminae. Taktiež veľmi ďakujem vydavateľstvu Albatros Media, že mi knihu poskytli na recenziu. Knihu si môžete hneď objednať TU.







2 komentáre