Divergencia- Veronica Roth


Ahojte! Dnes začínam trošku netradične pretože stále na začiatku vymýšlam nejaký predslov. No teraz k tomu pôjdem rovno a predstavím vám tú najúžasnejšiu knihu na svete. Srdiečko si budem vylievať v recenzii. Takže sa pohodlne usaďte a čítajte...
Divergenciu snáď všetci veľmi dobre poznáte. Ale ak by sa našli jedinci, ktorí sú ešte za opicami (tak ako ja( pokúsim sa vám príbeh priblížiť. Predom ďakujem portálu preskoly.sk, že vďaka nim som si túto knihu mohla prečítať. Poskytli mi všetky knihy z tejto série a vy si ho môžete objednať TU.
Pôvodná anotácia: Chicago, ďaleká budúcnosť. Beatrice Priorová žije v spoločnosti rozdelenej na päť frakcií. Na rozhodovacej ceremónii si všetci šestnásťroční vyberajú frakciu, ktorej zasvätia zvyšok života. Beatrice má len dve možnosti: zostať so svojou rodinou, alebo ju navždy opustiť, aby mohla byť sama sebou. Rozhodnutím napokon prekvapí všetkých vrátane seba. Zmení si meno na Tris a usiluje sa obstáť v tvrdej konkurencii, aby si vybojovala miesto v novom živote. Hľadá skutočných priateľov a zamotáva sa do vzťahu s chvíľami neodolateľným, inokedy neznesiteľným chlapcom. Keď Tris objaví sprisahanie, ktoré môže zničiť jej navonok dokonalú spoločnosť, záhadná schopnosť jej buď pomôže zachrániť ľudí, ktorých miluje, alebo...
Do Beatrice ako charakteru som sa nemohla absolútne vcítiť . A každou kapitolou sa odo mňa vzďaľovala. Nechápala som ju. No ani neviem kedy prišiel zlom a bum. Pochopila som ju. Ani sa mi nechcelo veriť, že sa niečo také stalo. Beatrice som začala chápať. Normálne som ju pochopila. Vcítila sa do nej ako dievča do dievčaťa. A kniha mi mizla pod rukami a Beatrice bola moja najlepšia kamarátka.
Síce som Beatrice nechápala nazačiatku, dej ma pohltil. Celú. Milovala som to a milujem to. Príbeh bol veľmi dobre spracovaný, ba až prepracovaný. Knihy takéhoto typu ja osobne veľmi nemusím, no táto je jednoducho úžasná. No milovala som ešte niekoho. Chlapca menom Štyri. Ľudia pokiaľ ste nevideli film alebo nečítali knihu nepochopíte prečo.
Knihu odporúčam najviac zo všetkých aké som kedy čítala. A síce to hovorím s nie veľkou radosťou, prekonala knižne aj Harryho Pottera. Veľmi sa teším na zvyšné časti a hlavne na divergentné poviedky. A pokiaľ si toto neprečítate aspoň raz za život alebo neuvidíte film, tak ja neviem v akej dobe žijete. Je to veľmi kvalitne spracované dielo. Knihe preto dávam 6*/5*.

A prajem vám krásneho Valentína, zlatíčka❤

2 komentáre

  1. úplne s tebou súhlasím, akurát nerozumiem prečo si sa práve s ňou nedokázala stotožniť zo začiatku. Aké okolnosti sú príčinou? Úprimne tiež nečítavam knihy tohto typu, ale táto ma pohltila. Všetkým. aaa som zvedavá na tvoj názor, ale zvyšujúcim sa číslom diela klesala moja nadšenosť :( K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem vôbec čo sa to so mnou dialo :). Dúfam, že sa mi budú páčiť, ale každý hovorí, že nie sú tak dobré ako tá prvá časť.

      Odstrániť