Na dvore z tŕňov a ruží- Sarah J. Maas


Ahojte. Moje meno je Feyre a som lovkyňa. Snažím sa uživiť vlastnú rodinu. Po tom čo nám zobrali majetok a po tom ako mi zomrela mama je to ťažké. No vy sa nenamáhajte. Takže sa pohodlne usaďte a čítajte... 

Pôvodná anotácia: Keď devätnásťročná lovkyňa Feyre zabije v lese vlka, na prah jej domu dorazí nebezpečný netvor, ktorý sa dožaduje odplaty. Feyre sa razom ocitá uprostred zákernej čarovnej krajiny, ktorú pozná len z rozprávok a legiend. Až tam zistí, že jej uchvatiteľ nie je žiadny netvor, ale príslušník rasy smrteľne nebezpečných a nesmrteľných férov, ktorí kedysi vládli celému svetu. A volá sa Tamlin. Na jeho panstve si postupne uvedomuje, že ľadová nevraživosť, ktorú k nemu pociťovala, sa premieňa na spaľujúcu vášeň, čo pohlcuje všetky klamstvá a výstrahy o prekrásnom, no nebezpečnom svete férov. Férsku krajinu však zahaľuje prastarý zlovestný tieň. Feyre musí objaviť spôsob, ako ho zastaviť... inak má na svedomí Tamlina a celú férsku rasu.

Feyre sa mi ako hrdinka neskutočne páčila. Obľúbila som si ju hneď na začiatku. Bola mi strašne sympatická a vedela som sa do nej vžiť. A to sa mi nestáva často. Tamlin bol tiež veľmi sympatický chlapec, ehm pardón, fér. Celú knihu som im neskutočne držala prsty, až kým sa neobjavil jeden človiečik o ktorom vám možno porozprávam v inej recenzii. 

Kniha bola veľmi dobre napísaná. Moja predstavivosť pracovala počas celej knihy na plné obrátky. Všetky tie miesta, tí ľudia... Proste to bez toho nešlo. Autorka nadviazala na príbeh Kráska a zviera, ktorý ja poznám z detstva. A prepracovala ho na inú úroveň. Možno by som v detstve povedala, že tá orginálna verzia je lepšia. No teraz som pre tú od Sarah J. Maas.

Autorka tým ako písala vedela zaujať. Neboli tam zdĺhavé popisy miest a postáv, za ktoré jej naozaj veľa vďačím. Kniha by sa mohla páčiť všetkým zastáncom nových miest a svetov, no jednoducho tým, ktorí milujú fantasy.

Tým, že to bola moja prvá kniha od Sarah, ma aj milo prekvapila. Za príbeh, vytvorenie úžasného sveta a ešte lepších charakterov dávam knihe 5*/5*


2 komentáre

  1. Na túto knihu som už párkrát narazila na rôznych sociálnych sietiach, a hoci ma lákal názov a aj pekná obálka, len teraz som dostala lepší náhľad, o čom táto kniha vlastne je. A myslím si, že tie knihy sú najlepšie, pri ktorých človeku pracuje fantázia a vytvára si rozličné svety vo svojej hlave vďaka dobrým opisom v knihách. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno. Tiež milujem knihy kde sa človeku musí pohnúť fantázia. Knihu si určite prečítaj. Neoľutuješ :)

      Odstrániť