Prečítané: Január 2018

Ahojte! Dnes vám ukážem knihy, ktoré som prečítala za prvý mesiac v tomto roku. Takže sa pohodlne usaďte a čítajte...

Prvý mesiac v roku bol priemerný. Prečítala som 5 kníh a spolu 1127 stránok. A musím povedať, že všetky boli svojim spôsobom dobré. Hodnotenie ani pri jednej nekleslo pod 4 hviezdičky. Poďme sa na to spoločne pozrieť!

Prvá kniha roku bola od Patricka Nessa. Dostala som ju od mojej tety na Vianoce. Má názov Sedem minút po polnoci. Je to kniha, ktorá chytí za srdce nejedného čitateľa. Príbeh rozpráva o trinásťročnom chlapcovi Conorovi, ktorý nielenže prežíva šikanu v škole, ale má aj vážne chorú mamu. Conora trápi každú noc tá istá nočná mora. A jednu noc, presne sedem minút po polnoci ho navštívi netvor. Netvor mu chce porozprávať tri príbehy a Conor mu musí povedať štvrtý. Svoju pravdu. Kniha ma neskutočne zaujala, nielen príbehom, ale aj ilustráciami. Preto jej dávam 5*/5*.

Prvý mesiac som ako správna fanúšička musela spečatiť knihou zo sveta Harryho Pottera. Kniha má názov Harry Potter- Tvory a Netvory. Dozvedela som sa množstvo nových informácií a videla nádherné kresby a maľby. Čo moje srdiečko veľmi potešilo. Recenzia je už vonku, takže si ju určite prečítajte TU.

Keď som sa v januári prechádzala po knižnici, naďabila som na knihu Na dvore z tŕňov a ruží od Sarah J. Maas. A musím povedať, že ma veľmi milo prekvapila, pretože to bola moja prvá od Sarah. Recenzia je už na blogu takže si ju môžete prečítať TU.

Za ďalšiu knihu vďačím vydavateľstvu Albatros Media. Kniha sa nazýva 14-14 Priateľstvo naprieč storočiami. Rozpráva o trinásťročných chlapcoch- Adrienovi a Hadrienovi. A dokonca bývajú len pár kiometrov od seba vo Francúzsku. No delí ich jedno storočie. Keď sa v jeden krásny deň objaví pred ich domami schránka a oni si začnú vymienať listy, Adrienovi zrazu dôjde, že Hadrien žije v roku 1914. A tu sa začína záchrana kamaráta. Pretože rok 1914 zahájuje 1. svetovú vojnu. No a tu sa naskytuje otázka: ,,Podarí sa Adrienovi zachrániť kamaráta?" Áno kniha bola naozaj krásna. Kamarátstvo medzi chlapcami bolo čarovné. A celkom som sa o Hadriena bála. Preto dávam knihe 4*/5*

Posledná kniha, ktorú som v mesiaci január prečítala, bol Malý princ od Antoine de Saint- Exupéryho. Knihu určite dobre poznáte. Je to fylozofická rozpávka pre dospelých, Ja som ju čítala vo svojich 8 rokoch a nenávidela som ju, pretože som jej absolútne nepochopila. Teraz z odstupon času som tomu dala ďalšiu šancu a milujem to. Všetky tie myšlienky. Knihe som preto dala 5*/5*.

Čo ste za mesiac január prečítali vy? Určite mi to dajte vedieť dole v komentároch :)

2 komentáre

  1. Četla jsme jen Dvůr trnů a růží, ale byla jsem z něho nadšená. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som bola tiež nadšená. A veľmi sa teším na pokračovanie...

      Odstrániť