Trón zo skla- Sarah J. Maas


Ahojte! Dnes vám predstavím knihu, ktorí všetci ospevujú do nebies, pretože ju napísala
slávna Sarah J. Maas. A poviem, len jedno...túto knihu si všetci choďte povinne pridať na váš wishlist, pretože je to úplny must-have. Takže sa pohodlne usaďte a čítajte...
Anotácia: V krajine bez akejkoľvek mágie, kde vládne krutý kráľ, je na kráľovský dvor povolaná najnebezpečnejšia nájomná vrahyňa. Prichádza, aby získala späť svoju slobodu, nie aby zabila kráľa. Ak v turnaji porazí dvadsaťtri

nájomných vrahov, zlodejov a žoldnierov, prepustia ju z väzenia a po štvorročnej službe ako kráľova šampiónka získa späť svoju slobodu.

Jej meno je Celaena Sardothien. Korunný princ si Celaenu na túto úlohu najal a je jej jediným spojencom. Kapitán kráľovskej gardy je zas jej pravým ochrancom. V komnatách a chodbách Zámku zo skla sa však schováva niečo oveľa nebezpečnejšie... A keď začne Celaeniných protivníkov niekto po jednom likvidovať, jej zápas o slobodu sa mení na boj o holé prežitie. Tajomný nepriateľ sa totiž neuspokojí, kým nebude ležať celý svet v troskách.
Celaena mi neuveriteľne prirástla k srdcu. Jej povaha bola úplne fantastická. Raz bola tvrdohlavé dievčatko a obratom nebojácna vrahyňa. V mojej fantázii vyzerala božsky. A myslím, že vy viete aká moja fantázia dokáže byť. 
Dej sa v knihe vyvíjal dosť dynamicky. Od začiatku som dúfala, že kniha skončí podľa môjho predpokladu, ale na konci mi nebolo všetko jedno. Ak sa v deji absolútne nič nedeje, proste obráťte stránku a Sarah vám urobí takú zápletku z ktorej sa budete zbierať po zbytok knihy. Prvá polovica knihy mi prišla dosť nudná oproti tej druhej, pretože v tej prvej sme sa ešte len zoznamovali s príbehom, postavami a prostedím. No druhá polovica bola veľmi napínavá. Koniec ma úplne fascinoval. Nebolo to určite to čo každý z vás čakal.
Jediná nevýhoda v prostedí bola asi tá, že som si ho nevedela tak úplne predstaviť asi ako by ste dúfali, pretože Celaena bývala v niečom z kameňa, no celé sa to odohrávalo v Sklenenom zámku. Takže to bolo dosť komické. Ale každá fantázia je úplne iná, takže asi v tom je to čaro. Viete, že neznášam dlhé popisy prostreda, ale tu mi to trošku chýbalo. 
Autorka mala úžasný námet a bolo to úžasné ako to dokázala rozvinúť. Opäť sa potvrdilo, prečo práve táto osôbka láme všetky rebríčky a prečo je všetkými taká obľúbená. Preto knihe dávam 4,9*/5*. Ak ste ešte nečítali nič od Sarah J. Maas, tak úprimne...dosť vás ľutujem. Nechávate si újsť úžasný knižný zážitok. 
Knihu mi pre túto recenziu poskytol eshop preskoly.sk za čo im veľmi pekne ďakujem. Vy si knihu môžete zakúpiť TU.

2 komentáre

  1. Super recenze, knihu jsem si koupila minulý týden, protože jsem se totálně zamilovala do autorčiny druhé série - Dvorů. Jsem zvědavá jak se mi bude líbit. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem❤Taktiež som najprv čítala Dvory a až potom Trón zo skla. Dúfam teda, že si knihu užiješ :)

      Odstrániť