S láskou tě nenávidím (súbor 13-tich poviedok o tých zlých)


Ahoj! Vítam vás pri ďalšej recenzii. Tentokrát vám predstavím knihu S láskou tě nenávidím. Takže sa pohodlne usaďte a čítajte...


Kniha S láskou tě nenávidím má trošku netradičné spracovanie. Skladá sa totiž z 13-tich poviedok, ktoré napísali najznámejší autori, ktorí píšu YA literatúru v spolupráci s 13-timi booktubermi. Poviedky však nepojednávajú o tých hrdinoch, ktorých všetci veľmi dobre poznáme, ale práve o tých zlých, ktorí najviac zamiešajú karty.

Kniha vás na prvý pohľad môže zaujať svojou nádhernou obálkou. Tá je celá fialová a tématicky s ružou, ktorá je čierna. Písmo na obálke je taktiež nevšedné, pretože je akoby holografické alebo zrkadlové.

Po knihe som siahla najmä kvôli tomu, že tam bola poviedka od Victorie Schwabovej a Marissy Meyerovej. Stále rozmýšľam nad Divokou piesňou alebo Mesačnými kronikami. No vráťme sa k poviedkam. Poviedky by samé o sebe podľa mňa neboli, až tak zlé, ak by niektorí autori zmenili štýl písania. Z 13-tich poviedok sa mi páčilo, tak 5 poviedok. Ostatné poviedky by som rozdelila do 3. kategórií. Prvá kategória je tá, kde poviedka je veľmi zdĺhavá a nudná. Autor má v tomto prípade veľký problém so svojou poviedkou a preto popisovaním miest a osôb zapĺňa prázdne miesta, čož je vo finále strašné. Druhá kategória je tá, že autor opisuje stále dookola nejakú vec a vo finále som tomu absolútne neporozumela. Tretia kategória je tá, kde autor má strašne krátku poviedku kde nemá žiadne popisy postáv a miest. V takomto prípade si to vôbec neviem predstaviť a poviedka sa stáva veľmi nezáživná.

Poviem vám narovinu, že najviac ma oslnila poviedka od Victorie Schwbovej, Marissy Meyerovej, Cindy Ponovej, Soman Chainami a Adama Silvera. Tie síce mali malé chybyčky (okrem Victorie Schwabovej), ale dalo sa to nejako prejsť.

Knihu za tie poviedky, ktoré sa mi páčili hodnotím 2,5/5 a preto knihu veľmi neodporúčam. Myslím si, že aj cez to všetko by sa to mohlo páčiť. Ale samozrejme ,,koľko ľudí toľko chutí".

Za knihu poskytnutú do recenzie ďakujem vydavateľstvu AlbatrosMedia Slovensko. Knihu si môžete kúpiť TU.

2 komentáre

  1. Máš moc hezký blog a skvělá, upřímná recenze! :-)
    Povídky nějak nemusím, mám ráda jen ty od Stephena Kinga a ty co se týkají Akt X. A z knihy hlavně neznám půlku autorů, natož pak hrdinů, takže by asi nebyla úplně to pravé pro mě... Ale obálku má nádhernou. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne❤tiež som nepoznala polku autorov, ale dala som tomu šancu. A áno, obálka je nádherná.

      Odstrániť