Životopis slávneho Bowieho v kresbách║Bowie: Ilustrovaný životopis║fotorecenzia


Myslím, že Bowieho ako umelca netreba predstavovať. Je známy po celom svete a ľudia si ho obľúbili už v minulom storočí. Musím sa priznať, že ja Bowieho veľmi nepočúvam, aj keď sa mi páči tento štýl hudby. Stále som si však k jeho pesničkám nevybudovala takú lásku ako napríklad ku Queen. Každopádne, Bowie ma veľmi zaujíma ako osobnosť a bola som na jeho životopis mala slinky už odkedy vyšiel v češtine.


Každá kapitola bola takto nádherne rozdelená a každá kapitola bola o určitej časti Bowieho života. Všetko išlo chronologicky a život mal teda poriadne bohatý. Veľmi ma bavilo čítať túto knihu, pretože je veľmi jednoducho podaná a bude vás baviť od začiatku do konca.


Táto kniha bola jednoducho pastva pre oči a je jedna z najkrajšie ilustrovaných v mojej knižnici. V každej ilustrácii bol iný príbeh a ja som sa nestačila čudovať ako parádne sa doplňuje s textom. V knihe bol spomenutý aj Freddie Mercury (Queen totálne zbožňujem!) a to ako spolu s Bowiem tvorili pesničku Under the Pressure.


Knihu vám vrelo odporúčam a určite sa k tomuto skvostu ešte vrátim. Hodnotím ju na 5*/5*. Tento životopis som mala prečítaný na jeden záťah. A odporúčam ju aj tým, ktorí nie sú fanúšici Bowieho. Mne to prinieslo trochu iný pohľad na svet a taktiež vy máte možnosť nahliadnuť do sveta úspešného a slávneho speváka.

Za recenzný výtlačok chcem veľmi pekne poďakovať vydavateľstvu Albatros Media. Knihu si môžete kúpiť TU.

3 komentáre

  1. Tahle knížka mě hodně zaujala svými ilustracemi a přemýšlím, jestli si ji pořídit... Každopádně moc pěkná recenze! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zas takový fanoušek sice nejsem, ale tohle vypadá jako skvělý přírůstek do knihovny :)
    Marky (Books are my life...)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež nie som nejaký veľký fanúšik, ale toto bolo super :)

      Odstrániť